Chaves: "La sentencia causó una fienda ente Cataluña y l'Estáu"

|

El vicepresidente terceru del Gobiernu, Manuel Chaves, almitió que la sentencia del Constitucional sobre'l Estatut causó "una posible fienda nel conxuntu de la sociedá catalana".

En rueda prensa tres reunise col presidente de la Generalitat catalana, José Montilla, pa tratar l'espilegue de la norma tres el fallu, consideró que "nun hai nada irrecuperable" na relaciones ente l'Executivu central y el Gobiernu autonómicu, nin nes relaciones de Cataluña coles otres Comunidaes Autónomes, y pidió "voluntá política per toles partes".

Chaves precisó que l'alcuentru con Montilla desarrollóse nun "ambiente de comprensión mutua", polo que se mostró optimista nel sen de que les relaciones vuelvan ser como antes de la sentencia del TC.
  
Coles mesmes, calificó la xunta de "provechosa y positiva", anque matizó que l'ésitu d'esti alcuentru va valorase en función de los oxetivos que puean llograse nel futuru nel marcu de la comisión billateral ente Estáu y Generalitat catalana.
  
Chaves espresó la voluntá del Gobiernu de desarrollar l'Estatut pa que la Generalitat "tenga'l nivel d'autogobiernu queríu polos catalanes nel marcu" de la norma, anque nun citó qué cambios lexislativos va implicar esta cuestión.
  
A parte de les competencies contemplaes pol Estatut, el vicepresidente consideró que Gobiernu y Generalitat catalana tamién tienen qu'acabar aquellos trespasos que se tán negociando al marxe de les

Contador Estadistiques