Denuncien a la Junta por incumplir la Carta Europea de les Llingües

|

El Conseyu d'Europa vien de recibir un informe nel que se denuncia l'incumplimientu total de la Carta Europea de les Llingües Rexonales pola Xunta de Castiella y Lleón.

Según recueye güei ‘Diario de León’ y como yá avanzara Nicolas Bartolomé Pérez n’Asturies.com, les asociaciones El Teixu, La Caleya, Furmientu y Facendera pola Llingua, ellaboraron y unviaron un informe a la Secretaría pa la Carta Europea de les Llingües Rexonales, dependiente del Conseyu d'Europa.

Nesi documentude más de cien páxines, afirmen que magar que l’artículu 5.2 del Estatutu d'Autonomía de Castiella y Lleón diz que'l lleonés va ser oxetu de proteición, usu y promoción, l’Alministración autonómica rescampla pola falta d'iniciatives nesi sen.

Del mesmu mou, recuerden qu’al recoyese nel Estatutu la proteición del idioma, el Gobiernu ta obligáu a cumplir cola Carta Europea de les Llingües. Tamién recuerden los pidimientos del Procurador del Común, el defensor del pueblu castellano-lleonés, pidiendo desendolcar l’artículu 5.2. Pidimientos que nun recibieron respuesta dende Valladolid.

 

Contador Estadistiques